HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (18) google (59) Google (33) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) LDA (10) lda (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) Twitter (18) twitter (15) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Keresők gyerekeknek

2007.09.22. 20:15 Szerző: Kereso75 Címkék: játék gyerekek tematikus kereső játékkereső ovisok

6 és 4 éves lányaim már aktív internetezők. Nem egyszer lepődtem már meg, hogy milyen természetességgel használnak angol nyelvű oldalakat, pedig olvasni még magyarul sem tudnak. Valahol ez természetes, hiszen egy (kis)gyerekeknek szánt oldal nem építhet az olvasni tudásra. Ezért természetesen náluk a klasszikus értelemben vett keresési megoldások még nem működnek, sokkal inkább a katalógusszerű oldalak.

Hol keresnek tehát Luca és Eszter, a két családi játékszakértő?

Gribedli: Jelenleg ez a favorit náluk. Nemrégiben egyébként megújult a design, ami korábban egészen egyszerű volt, de ez őket cseppet sem zavarta, hogy végigpróbálják a különböző oldalakat. Az alapötlet, hogy kisméretű képek jelzik a különböző oldalakat, ami egyszerűen lehetővé teszik az olvasni nem tudó gyerekeknek is a tájékozódást.

Valószínűleg azért is ez a kedvenc, hiszen pont az ő korosztályukat célozza meg.

Startlapjatekok: Itt már nagyobbak számára is vannak játékok. Az eltérő célcsoportot az is jelzi, hogy feliratokat is találunk az oldalon, és játéktípus alapján kategóriába sorolták. Van még heti és összesített ranglista is, ahol egyébként éppen az egyik kedvencük, a Paperdoll Heaven az első. Hát igen, már az öltöztetős baba is virtuális lett...

A végére még egy, ami már tényleg kereső ez pedig a Kacifánt, ahol kulcsszavak megadásával lehet keresni. Mi értelme van egy ilyen keresőnek? Magukat védett tartalmú keresőnek nevezik, és pontosan itt van a lényege. Nem szeretnénk esetleg például, ha a gyermekünk a barbie szóra a "Suicide Bomber Barbie" találattal találkozna, ami például a Google 9. találata a témában. Nevezhetjük a kacifántot is tematikus keresőnek, és ebben az esetben nagyon is érdemes foglalkozni a találati oldalak körének a kiválasztásával. Sajnos nem találtam meg, hogy kik a fejlesztői az oldalnak, így arról, hogy ezt milyen úton érik el, nem tudok beszámolni.

Rövid tesztem során is találtam az oldalnál hibás működést (pl a képkeresésnél egy jóízű sql hibaüzenet érkezett), de nem szeretném kritizálni a fejlesztőket, inkább biztatni, hogy csak finomítsák tovább az ötletet, hiszen az angol nyelvű hasonló keresők is - a Search Engine Land cikke alapján - sokszor még gyerekcipőben járnak.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

1 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr98173339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2007.09.23. 09:18:44

Sose gondoltam, hogy ilyen is van. :)

Mikor jön létre az első orvosi/oktató jellegű kereső gyerekeknek...
süti beállítások módosítása