HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (18) Google (33) google (59) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) LDA (10) lda (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Prediktív analitika mint szolgáltatás

2012.08.21. 12:00 Szerző: Zoltán Varjú Címkék: precog gépi tanulás big data Google SaaS bigml labcoat Google Prediction

Napjainkban már elég érett a nyelvtechnológia, ahhoz, hogy megjelenhessenek olyan cégek, melyek szolgáltatásként egy API (azaz application programming interface) formájában ajánlhatják a szövegelemzési eljárásokat. Most az evvel párhuzamosan megjelent ún. machine learning as a services (gépi tanulás mint szolgáltatás) irányzatot tekintjük át.

01bigml.png

A bigML egy egyszerűen használható online felületet nyújt. Adatainkat feltöltve nincs más dolgunk, mint a rendszer segítségével kiválasztani az adatok pontos struktúráját és meghatárzozni a mintát, amivel dolgozni szeretnénk. Ezután jöhet az elemzés.

02bigml.png

A szövegklasszifikáció nagyon szépen működik,  kényelmes hogy sok paramétert változtathatunk a modellben és tényleg használható elemzéseket is készíthetünk. Egy API segítségével lehetőségünk van arra, hogy a gyakran ismételt elemzéseket automatizálva generáljuk. Más kérdés, hogy mennyire szeretnénk pl. érzékeny adatokat más szerverén tárolni.

03precog.png

A precog szintén egy böngészőből elérhető elemzőfelületet kínál labcoat néven.

04precog.png

A felület sokkal inkább hasonlít egy IDE-ra (integrated development environment - integrált fejlesztői környezet), mint a bigML kattingatós interfészére. Az elemzéseket a quirrel nyelven írhatjuk meg, ami egyrészt nagyobb flexibilitást biztosít mint egy kötött menürendszer, másrészt viszont erősen leszűkíti a felhasználók körét.

00google.png

A Google Prediction API nem törődik a csilivili vizualizációval, "csupán" azt ajánlja, hogy elvégzi az elemzéseket. Nagyon átgondolták hogy milyen megoldásokra lehet szükségünk és első sorban tkp. a Google Analytics-et kiegészítő szolgáltatásokat érhetünk el mint pl. polaritás mérés (sentiment analysis - azaz érzelmi viszonyulás mérése), churn és upsell elemzés ami kifejezetten hasznos lehet az e-kereskedelmi oldalak számára a megszokott klasszifikáció, spam- és biztonsági szűrés mellett.

A Google IO konferencián nagyon szépen körbejárták miképp lehet a Prediction API segítségével okos alkalmazásokat készíteni. Természetesen a Google szerint mindenre jó a saját termékük, mi inkább azt mondanánk, hogy sokak számára (különösen a kkv szektorban) jelent belépő szintű megoldást, hiszen az "alap" feladatokat remekül elvégezi a Prediction, de nehéz finomítani és testre szabni. Az analitika addiktív, ha egyszer egy kérdésünkre választ kapunk, az további ezret szül és ezek megválaszolásához még nem áll rendelkezésre kész termék.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr54721461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása