HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) Facebook (9) facebook (8) gépi tanulás (18) google (59) Google (33) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) LDA (10) lda (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Már elérhető a Google Search Console Insights

2021.07.26. 09:21 Szerző: Hódi Péter Címkék: google analitika elemzés insight Google adatelemzés search console

Egy évvel a béta verzió után a Google élesben is elindította a Search Console Insights-ot, amely mindazok számára elérhető, akik korábban már rendelkeztek ellenőrzött Search Console profillal. A Search Console Insights jelentések a search.google.com/search-console/insights címen érhetőek el.

Mi az a Search Console Insights?

A Search Console Insights kifejezetten a tartalomkészítők és az azokat online publikálók számára készült. A szolgáltatás "segíthet nekik megérteni, hogy a közönség hogyan fedezi fel webhelyük tartalmát, és mi az, ami számukra vonzó tartalom" - állítja a Google. A Search Console Insights a Search Console és az Analytics adataiból egyaránt merít.

Mikor indult el a szolgáltatás?

A Google tavaly indította el a Search Console Insights bétaverzióját, majd korlátozott hozzáférést adott néhány tartalomkészítő számára, hogy azt tesztelhessék (hibakeresést végezzenek) és visszajelzést adjanak erről Google felé. Akkor a Google azt mondta, hogy "ez egy olyan mód, amellyel a tartalomkészítők rendelkezésére bocsátjuk azokat az adatokat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozzanak és javítsák tartalmaikat".

searc_console_insights.png
néhány példa az új jelentésekről - forrás: Search Engine Land

Milyen kérdésekre ad választ az új platform?

A Search Console Insights jelentéseinek célja, hogy választ adjanak az alábbi kérdésekre:

  • Melyek a legjobban teljesítő tartalmaink?
  • Hogyan teljesítenek az új tartalmak?
  • Hogyan fedezik fel az emberek az adott webhely tartalmait?
  • Mire keresnek az emberek a Google-on, mielőtt meglátogatják tartalmainkat?
  • Melyik cikk irányítja a felhasználókat a weboldalunkra és annak tartalmára?

Hogyan férhet hozzá a felhasználó a Search Console Insights-hoz?

A Google többféle módot is kínál a jelentések eléréséhez:

  • válasszuk a Search Console fő oldalának tetején található Search Console Insights menüpontot
  • használjuk ezt a linket a közvetlen eléréshez
  • az iOS Google alkalmazásban válasszuk a Search Console Insights pontot a felhasználói menüben (a profilképre kattintva). Ez a lehetőség hamarosan az Android alkalmazásban is megjelenik.



searc_console_insights_elehetoseg.png
a Search Console Insights-ot a Search Console fő oldalán a jobb felső sarokban találjuk

Hiányzó adatok

Amennyiben hiányoznak bizonyos adatok az új felületen, az azt jelenti, hogy a Search Console és a Google Analytics tulajdonunk nincs megfelelően összekapcsolva. A Google azt ajánlja, hogy társítsuk azokat össze annak érdekében, hogy megfelelően hozzáférjünk a jelentésekhez. A Search Console Insights egyelőre csak a Google Analytics Universal Analytics tulajdont támogatja (ezek azonosítója "UA"-val betűvel kezdődik), de a vállalat már dolgozik a Google Analytics 4 támogatáson.

Miért hasznos a Google Search Console Insights?

A bevezetett mérőszámokkal új módon vizsgálhatjuk meg adatainkat.Több adatot és nézetet is kapunk, így több lehetőség áll a rendelkezésünkre tartalmaink teljesítményének megismerésére és megértésére, ami rendkívül hasznos a tudatos tartalomkészítés szempontjából. Így mindenképpen érdemes megnézni és kipróbálni a Search Console Insights-ot, amely új tartalom- és marketingötleteket adhat vállalkozásunk számára.

Amennyiben többet szeretne a témáról megtudni, kérjük olvassa el a Search Engine Land oldalán megjelent angol nyelvű cikket, amely jelen blogbejegyzésünk alapjául is szolgált.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr7316595168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása