HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) Facebook (9) facebook (8) gépi tanulás (18) google (59) Google (33) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) lda (10) LDA (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Elindult az Online Politikai Elemzések

2013.12.10. 16:19 Szerző: Zoltán Varjú Címkék: Facebook Political Capital Online Politikai Elemzések Maven7

A Maven7 és a Political Capital elindította az onlinepolitikaielemzes.hu oldalt, ahol a magyar pártok Facebook jelenlétéről tudhatunk meg többet. A kezdeményezés a network blog idei posztjainak tükrében nem tűnik a véletlen művének, ezért az oldal indulása nagyon izgatottá tett minket. Szemügyre vettük az oldalt, amiben Vásárhelyi Orsolya, a Maven7 elemzője volt segítségünkre.

 

2013-12-10 14.36.49.png

Az oldal "Interaktív táblák" menüpont alatt teszi elérhetővé az egyes pártok aktív lájkolóinak (hogy ez mit is fed, arra hamarosan kitérünk!) elemzését, továbbá az "Elemzéseink" fül alatt elérhetjük a network blogon megjelent politikai elemzéseket is. Ezen kívül - előzetes regisztráció után - letölthető egy kivonatos tanulmány, mely hosszabb változatát is meg lehet vásárolni. Nagyon egyszerű, de mi mégis sokáig csodálattal nézegettük, majd Vásárhelyi Orsolyához fordultunk kérdéseinkkel, aki segített nekünk jobban megérteni mit is takar az oldal. Levelezésünk szerkesztett változatából reméljük olvasóink számára még nagyobb élmény lesz az Online Politikai Elemzések felfedezése.

Mit is vizsgáltok pontosan?

A felhasználói viselkedés azon formáit vizsgáltuk csak, ami nyomot hagy a publikus rajongói oldalakon - komment, like, poszt. Az nagyon fontos, hogy csak publikus adatokat használunk az elemzéseinkhez.

Az oldalon elérhető interaktív táblákon csak az aktív lájkolók, azaz a kommentelők, posztokat lájkoló felhasználókra vonatkozó adatokat érhetünk el. A fizetős szolgáltatás gondolom ennél többet nyújt?

Igen a like-oknál többet nyújt a fizetős elemzés, az inkább egy politikai elemzés. Kitérünk külön a miniszterelnökökre, a kommentekre illetve idődinamikai elemzés is van benne.

A piacon már elérhető egy másik online elemzés, a Méltányosság-Neticle Politikai véleményárfolyama. Miben különbözik az Online Politikai Elemzések ettől?

Tudtommal a Neticle-ös véleményelemzés alapvetően kulcsszavakra épül, és más adatforrásokat használnak mint mi. Ezzel szemben mi csak a Facebook-ot használjuk, aminek nagy előnye, hogy az anonimizált felhasználók alapján összeköthetőek az egyes rajongói oldalak, ezáltal a pártok is egymással, így elemezhetőek a pártok közötti kapcsolatok, az átfedő táborok. Természetesen hátránya, hogy csak a Facebookot vesszük alapul, ami nem fedi le még a teljes magyar online teret sem, noha több, mint 255 ezer aktív felhasználóról beszélünk.

A lájkhálózatok elemzése kicsit olyan, mint a "More Tweets, More Votes" elv, amit mostanában nagyon sokan megkérdőjeleznek Jungherr vizsgálatai alapján - nem lehet, hogy néha az online viselkedés anomáliákat generál, a pozitív/aktív online jelenlét tényleg lefordítható az offline világra?

Nem vagyok politológus, sem online marketinges, de azt mint statisztikus merem állítani, hogy a felhasználók reagálnak a Facebookon a napi politikai eseményekre. A Jobbik például hagyományosan erős az online és az offline mozgosításban is, és ez a Facebook aktivitásukon is jól látszik, hiszen nekik van a legtöbb proaktív felhasználójuk. Ahhoz, hogy erre a  kérdésre pontos választ tudjak adni érdemes lesz végigkísérni az idei kampányt, illetve összefüggéseket vizsgálni a közvéleménykutatók, valamint a végső választások eredményei és a facebook adatok között. Egyébként pont az ilyen kérdések miatt vonunk be a kutatásba politikai elemző cégeket, mint a Political Capital, illetve tervezzük a szemantikai elemzést is.

Nagyon örülünk minden hasonló projektnek és sok sikert kívánunk a Maven7 és a Political Capital kezdeményezésének!

 

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr65684637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása