HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) Facebook (9) facebook (8) gépi tanulás (18) google (59) Google (33) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) LDA (10) lda (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Az internetes keresés problémái és a jövő előadás hanganyaga

2009.06.09. 11:44 Szerző: Kereso75 Címkék: google seo podcast twitter keresés jövője clustering tartalomjegyzék keresés problémái mély web searchmonkey wolframalpha

Felkerült az internetes keresés problémáiról elhangzott előadásom hanganyaga. Ha valakinek van ideje és kedve akkor letöltheti innen. (Mérete kb 5 megabájt, terjedelme: 26 perc)

Illetve hozzászinkronizáltam a már korábban felkerült diasorozathoz is:

 

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

6 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr181173437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Longhand · http://longhand.hu 2009.06.13. 02:37:58

Nem nagyon tudom hova tenni az előadásod Endre.
Az üzenet tulajdonképpen mi akar lenni?

Egyébiránt:

akik a fogfehérítés szóra keresnek, szerinted milyen arányban várnak tudományos, részletes választ az eljárás folyamatáról és mennyiben keresnek szolgáltatást?

Ajánlom az adwords keyword tool-t egy gyors áttekintésre, a fogfehérítés kifejezés kapcsán.

Amennyiben az ehhez kapcsolódó keresések, nem szolgáltatásokat keresnének, más lenne az arány a találati típusok eloszlásában.

Ez a "nem tudjuk mit keres" dolog jó érv, de nem feltétlen ad helyet ilyen mértékű aggályoknak, mint amit megfogalmaztál az előadásodban.

Hatalmas query set áll a Google rendelkezésére (plusz többlépcsös keresési session-ök logjai), hogy súlyozni tudjon intenciókat broad kifejezések mögé.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2009.06.13. 10:08:50

Köszönöm, hogy szántál rá időt, hogy meghallgasd.

Az üzenet elsősorban az, hogy a keresés, mint probléma még messze nincs megoldva annak ellenére, hogy működik és sokan megélnek belőle. A Google például kifejezetten jól. :o)
Arra akarok biztatni, ez az egész Kereső Világ célja is, hogy foglalkozzunk a kereséssel.
Természetesen a te vagy más SEO-val foglalkozó cég átlagos ügyfelei számára nem ez a kérdés, mert nekik a jelenlegi rendszerben annyi fontos, hogy felkerüljön az első lapra "a keresőben", és számára ezzel lezárult a kérdés. Jönnek az érdeklődők, mi baj lenne a kereséssel?
Információ keresési szempontból azonban korántsem ilyen egyértelmű a kérdés. Akikkel pont ezen a konferencián találkoztam sokkal inkább érzékelték a problémát.

A konkrét példámra vonatkozóan egyébként a dologban az a vicces, hogy egy fogfehérítési szolgáltatást nyújtó cég simán megteheti, hogy amint rájön, hogy bizony valakik a fogfehérítés veszélyei szóra keresnek, "beoptimalizáltatja" a tartalmát erre is. És persze az is érdekes, hogyan lesz erre a kifejezésre az én blogom a 2. a Google találati listában? Jelenleg ennyire "értik" a keresők az oldalak tartalmát. Ezen dolgozik persze egy csomó cég, beleértve a miénk is, hogy ebben ha kis lépésekkel is, de haladjunk előre, legyen a web értelmesebb, - mai divatos szóval élve - szemantikus.

Longhand · http://longhand.hu 2009.06.13. 12:27:18

Hogy a Google jól keres vele, igen az átjött, kb. ennyit mondasz végig.

Alternatívát, jobbat nem mutatsz, mi az a jobb megoldás, ami helyett a Google-t lehetne használni keresésre.
Konkrét példákkal illusztrálva..

Én támogatom a vertikális keresőket és drukkolok nekik, idővel több teret is fognak nyerni az a véleményem.

A blogod úgy lesz a fogfehérítés veszélyei szóra második Google-ben egyébként, hogy kb. ennyi tartalom van rá:

www.google.hu/search?hl=hu&q=%22fogfeh%C3%A9r%C3%ADt%C3%A9s+vesz%C3%A9lyei%22&btnG=Keres%C3%A9s&meta=

Beleesel abba a hibába amibe sokan: a Google-t okolják azért is, ha nincs igazán érdemi tartalom, amit meg lehetne jeleníteni jó minőségű találatként, egy-egy keresésre.

Longhand · http://longhand.hu 2009.06.13. 13:02:56

ps.:
a SEO munka nem azt jelenti, hogy a legkompetitívebb szavakra "odagyömöszöld" az ügyfeled oldalát Meskó Bertalan oldalán vásárolt backlinkekkel.

Keresési szokásokat, igényeket elemzel és arra minőségi, informatív tartalmat készítesz az ügyfél együttműködésével, ha ez szükséges.

Jelen példa esetén ilyen téma lehet a "fogfehérítés veszélyei", amire minőségi tartalmat készíthetsz az ügyfeleddel.
Ha ő egy klinika orvosa, talán ért is a dologhoz és megfelelő információkat tud adni ezzel kapcsolatban vagy a hitelességét kockáztatja más esetben, ha megtévesztő dolgokkal próbál befolyásolni.

Abban igazad van, hogy nemzetközi piacon, angolszász területeken borzasztó kevés az az első oldal, bármennyire is próbál a Google lokalizálni..

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2009.06.13. 15:02:29

Teljesen aláírom, hogy a SEO-t te nyilván sokkal jobban átlátod, mint én, de azt továbbra is tartom, hogy a keresés szempontjából komoly nehézségeket is okoz.
Nagyon jól megfogalmaztad, hogy miért: "Abban igazad van, hogy nemzetközi piacon, angolszász területeken borzasztó kevés az az első oldal, bármennyire is próbál a Google lokalizálni.. "

Egyszerűen a legspeciálisabb témákat leszámítva nincs ilyen, hogy legjobb 10 találat. Ha pedig nincsen, akkor nyilván nem a relevancia dönt.

A megoldás egyik része amit te is említesz, a vertikális keresők, illetve egy másik komoly része, amit a legelső válaszomban is írtam, a szemantikus keresés.

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.06.16. 14:23:06

@Longhand: nem is fogalmazhattál volna pontosabban. Ez a SEO, és osztom a gondolatot.
süti beállítások módosítása