HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (10) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (17) alternatív (6) alternatív keresőfelület (27) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (16) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (18) Google (33) google (58) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) internetes keresés (32) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (81) kereséselmélet (8) keresés jövője (55) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (13) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (8) lda (10) LDA (10) live (13) machine learning (8) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (17) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (31) nyelvtechnológia (75) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (61) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (21) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) topik modellek (6) Twitter (18) twitter (15) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Idei MSZNY-ünk - 2017

2017.02.15. 08:00 Szerző: nyirizsofi Címkék: konferencia tartalomelemzés szentiment Szeged szentimentelemzés emócióelemzés MSZNY

Januárunk igen hasznosan és kellemesen zártuk Szegeden, a tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencián. A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportjának szervezésében az ország kutatói évről évre lehetőséget kapnak, hogy bemutassák a nyelvtechnológia területén végzett kutatásaikat és eredményeiket megismertessék a nagyközönséggel.

Az esemény fő célja az elvégzett vagy folyamatban lévő kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de mindemellett lehetőséget ad hallgatói projektek, illetve a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. Az MSZNY szinte egyedüliként áll a hazai tudományos konferenciák között, ahol a számítógépes nyelvészeté a főszerep, ezért nem csak a kutatókat, de azokat is nagy számban vonzza, akik információt vagy betekintést szeretnének kapni a legújabb fejlesztésekről, vagy a hazai nyelvtechnológia helyzetéről.

Mi teljes gőzzel igyekeztünk az összes folyamatban lévő és bemutatott kutatás megismerésére, de természetesen nem felejtettük el magunkat jól érezni sem! És mivel tudományosan bizonyított tény, hogy mai vizuális világunkban az agyunk szívesebben fogad be vizuális anyagokat, élménybeszámolónkat képekkel is elláttuk.

20170127_162357.jpg

A két naposra tervezett konferencián az idei évben igen sokszínű prezentációkat láttunk, melyek témája szintén széles skálán mozgott. A megnyitót követően egy irodalmár előadását hallgathattuk meg a filológia szerepéről az információs társadalomban, majd pedig az információkinyerés legaktuálisabb alkalmazásairól kaptunk ismertetőt.

20170127_162716.jpg

A nap második felében az e-magyar szekción belül különböző elemző és szövegfeldolgozó eszközök fejlesztéseibe nyertünk bepillantást, majd egy kötelező kávészünet után a laptopos bemutatók világa varázsolt el minket, ami után pedig beszédtechnológiával zártuk a napot.

20170127_162637.jpg

Az igazi megmérettetés a konferencia második napján várt minket, hiszen ekkor mutattuk be prezentációinkat és poszterünket. A szentiment szekció keretein belül két cikkünk, először Drávucz Fanni, Szabó Martina Katalin és Vincze Veronika szerzőségében a  Szentiment- és emóciószótárak eredményességének mérése emóció- és szentimentkorpuszokon...

20170127_112251.jpg

majd pedig Szabó Martina Katalin, Nyíri Zsófi, Morvay Gergely és Lázár Bernadett: A szentimentérték módosulásának vizsgálata szemantikai–pragmatikai szempontból annotált korpuszon cím alatt futó kutatásaink mai eredményeit vittük az érdeklődök elé.

wp_20170127_001.jpg

Mivel ennyivel nem elégedtünk meg, poszterrel és laptopos bemutatóval is szórakoztattok a tisztelt közönséget, Balogh Kitti, Fülöp Nóra és Szabó Martina Katalin jóvoltából, akik A 2016-os tanártüntetések szövegeinek feldolgozása és adatvizualizációja interaktív dashboard segítségével elnevezésű projektjükkel mindkét szekcióban helyet kaptak.

Dashboardunk...

16427602_10208208801085487_1506758381796825059_n.jpg

... és poszterünk.

wp_20170127_002.jpg

Köszönjük mindenkinek, aki meghallgatott minket, teljes szívből reméljük, hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk! Mi biztosan itt leszünk!

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr3412185156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása