HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adatbányászat (9) adatelemzés (6) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (18) AI (14) alternatív (6) alternatív keresőfelület (26) beszédtechnológia (13) big data (51) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (8) deep learning (15) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (15) Google (24) google (57) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) internetes keresés (27) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (68) kereséselmélet (8) keresés jövője (55) keresés problémái (39) keresők összehasonlítása (9) keresőoptimalizálás (6) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (24) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (6) különleges keresők (7) kutatás (7) LDA (10) lda (10) live (13) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (14) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (6) nyelvészet (30) nyelvtechnológia (73) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (55) Precognox Labs (14) Python (13) R (19) spam (6) statisztika (11) számítógépes nyelvészet (8) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (35) szövegbányászat (18) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (55) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (26) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Automatikus szövegelemző API végre magyar nyelven is

2015.08.13. 09:26 Szerző: Zoltán Varjú Címkék: tartalomelemzés véleményelemzés Neticel Semantic API szenitmentelemzés

A Neticle Technologies által készített szövegelemző függvények most már bárki számára elérhetőek idén júliustól. A Neticle Semantic API képes automatikusan, emberi pontossággal vélemény- és tartalomelemezni a magyar nyelvű szövegeket.

A csapat saját termékeinek fejlesztési munkáját megkönnyítve döntött úgy, hogy webes API-ba szervezi a több mint 4 éve finomhangolt legfontosabb nyelvi függvényeit, majd rájött, hogy másoknak is hasznos lehet a magyar nyelvre írt eszköztár, ezért cégen kívülre is elérhetővé tette.

neticle01.png

A Neticle Semantic API 1.0 a következő nyelvi függvényekre képes:

 • szöveg szintű és entitás alapú szentimentelemzés: egy kérésnél megadhatjuk a véleményelemzés tárgyát egy kulcsszó szinonimának felsorolásával (például: Samsung;samsung;SAMSUNG;samsung;Szamszung;SZAMSZUNG), ekkor csak a Samsungra vonatkozó véleményt számszerűsíti az eszköz vagy mondhatjuk, hogy a teljes szöveget véleményelemezzük.
 • érzelmek felismerése: a Neticle 7-féle érzelem előfordulásainak számát vizsgálja
 • címkézés: kulcs témák és tulajdonságok felismerésével a szövegekben rá lehet világítani a leggyakoribb üzleti témákra és a kapcsolódó véleményekre automatikusan, például: ügyfélszolgálat és ügyintézés előfordulása és értékelése ügyfélvisszajelzésekben.
 • NER (named entity recognition):
  • helyek felismerése: városok és országok azonosítása
  • márkák felismerése: márkanevek felismerése
  • személyek felismerése
  • szervezetek felismerése
 • szerzők nemének felismerése: a keresztnév alapján a nem megjóslása
 • entitás kapcsolatok felismerése: a különböző entitások és címkék között kapcsolatok és azok erősségének azonosítása hálózatos megjelenítésekhez, mely kifejezetten előnyös és informatív tartalomelemzési feladatoknál (lásd lent)

neticle02.png

Az API segíthet kérdőívek nyílt kérdéseire érkező válaszok automatikus elemzésében, ügyfélvisszajelzések vagy CRM adatbázis feldolgozásában, bármilyen tartalomelemzési feladatban, de akár e-mail kategorizációban és automatikus válaszkialakításban is.

 

Az alábbi felületen kipróbálható 1-1 kisebb méretű szövegre: https://api.neticle.hu/demo.html

 

neticle03.png

Néhány kódsorral egyszerűen beilleszthető az API bármilyen szoftverbe, csupán egy érvényes tokenre van szükség: http://wiki.neticle.hu/semantic_api_v1.0

Próba token valamennyi kereses.blog olvasó számára a peter.szekeres@neticle.hu címen kérhető. A készítők bármilyen visszajelzésnek nagyon örülnek, és már gőzerővel dolgoznak, hogy angolul, németül és bolgárul is tudjanak a függvények valamint, hogy különféle kivonatoló funkciókat vezessenek be.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

2 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr277702846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.