HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adatbányászat (9) adatelemzés (6) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (18) AI (14) alternatív (6) alternatív keresőfelület (24) beszédtechnológia (13) big data (51) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (8) deep learning (15) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (15) Google (24) google (57) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) internetes keresés (26) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (62) kereséselmélet (8) keresés jövője (55) keresés problémái (38) keresők összehasonlítása (9) keresőoptimalizálás (6) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (24) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (6) különleges keresők (7) kutatás (7) LDA (10) lda (10) live (13) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (14) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (6) nyelvészet (30) nyelvtechnológia (73) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (53) Precognox Labs (14) Python (13) R (19) spam (6) statisztika (11) számítógépes nyelvészet (8) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (35) szövegbányászat (18) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (55) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (26) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

A jövőt keressük

2010.10.05. 09:34 Szerző: siklosib Címkék: internetes keresés keresés jövője kereső szándéka

Az internetes kereséseink sokat elárulnak rólunk, arról, hogy mit szeretünk, mi érdekel minket. Ha például sokszor keresünk kínai éttermekre, akkor már csak egy lépés, hogy ebédidőben az utcán menve a telefonunk jelezze, hogy a közelben van egy nagyon jó kínai étterem, ami esetleg tetszésünkre lehet. Ez nem is volna rossz - gondolhatnánk - de vajon mennyi problémát okozna a tudat, hogy folyamatos megfigyelés alatt állunk, van "valami", ami mindent tud rólunk... A példára akár legyinthetnénk is, hogy butaság, ha nem éppen Eric Schmidt a Google vezérigazgatója mondta volna nemrégiben egy konferencián.

Talán ez még odébb van, de a kereséseink és a jövőbeli események meghatározása közötti összefüggés már a valóság. A Yahoo Labs kutatói elvégeztek egy felmérést, megvizsgálva, hogy bizonyos filmek, videójátékok vagy zenei együttesek várható népszerűsége milyen összefüggésben van az internetes felhasználók által végzett keresésekkel. Az eredmény meglepően valós volt, hiszen a hagyományos felmérésekkel egybecsengő eredmények születtek, sőt azokat akár felül is múlhatja ennek a módszernek a gyorsasága, illetve a kevésbé felmérhető helyzetekben való alkalmazhatósága. (További cikkek a felmérésről: Technology Review, ARS Technica, Reuters, BBC )

Így már csak a fantázia szabhat határt annak, hogy mire használhatóak fel a keresések során valóban tömeges mértékben megjelenő valós információk. Ha például egy film rendezője előzetesen felméri, hogy mi érdekli az embereket, akkor már eleve ahhoz igazítja a filmet és így tovább, a kör folytatódik...

Ne lepődjünk meg ezek után, ha az almás sütemény receptekről való internetes tájékozódásunk után sorban állnak az emberek az ajtónkban kóstolóért.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

1 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr272345871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Váraljay Gabriel 2010.10.05. 22:12:30

Ilyen lesz a jövő telefonja, ami már prediktív eleve tudja a szokásainkból, hogy mit kell ajánlania és ez nem csak a értékesítést jelenti, hanem komolyan a személyes segítséget. Persze van aki ettől remeg, de akkor is csak sok millió Szabó Jánosról és Kovács Béláról van szó nem pedig az USA elnökéről (személyünkben).