HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás megoldásokat.

Vállalati keresőnk segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldhatjuk problémáidat, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adatbányászat (9) adatelemzés (6) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (18) AI (14) alternatív (6) alternatív keresőfelület (24) beszédtechnológia (13) big data (51) bing (14) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (8) deep learning (15) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (15) Google (24) google (57) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) internetes keresés (26) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (62) kereséselmélet (8) keresés jövője (55) keresés problémái (38) keresők összehasonlítása (9) keresőoptimalizálás (6) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (24) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (6) különleges keresők (7) kutatás (7) LDA (10) lda (10) live (13) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (14) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (6) nyelvészet (30) nyelvtechnológia (73) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (53) Precognox Labs (14) Python (13) R (19) spam (6) statisztika (11) számítógépes nyelvészet (8) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (35) szövegbányászat (18) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (55) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (26) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Mit tehetünk a szemét ellen?

2007.10.02. 05:38 Szerző: Kereso75 Címkék: spam keresőoptimalizálás metakereső rankelés meta kereső

Berényi Konrád ír az online marketing szemetéről, ami bennem is elindított néhány gondolatot.

Személyesen hasonló a dilemmám a keresőoptimalizálással kapcsolatban. Az optimalizálás akkor hasznos a keresők szempontjából, ha az oldal valódi tartalma van kiemelve, és nem csak az cél, hogy néhány gyakran keresett kulcsszóra mesterségesen felpumpált helyezéseket érjenek el oldalak. A legtöbb optimalizálási technika egyébként olyan, amit minden egyes honlap létrehozásakor figyelembe kellene venni. Analógiával élve hasonló ez, mint a törésteszt az autóiparban. Ma már nem elegendő versenyelőnynek, ha egy autónak jó töréstesztje van, szinte mindegyiknek az van (persze mert ráoptimalizálták az autókat a töréstesztre), viszont egyértelműen ellehetetlenítő tényező a fejlettebb piacokon a rossz törésteszt eredmény. Az oldalak optimalizálása azonban ma még nem tart itt. Bizonyos esetekben a sorrend akár hirdetésnek is tekinthető: az kerül legelőlre, aki a legtöbbet fizeti. Csak éppen a pénzt nem a kulcsszavas hirdetésre költötték, hanem a keresőoptimalizálásra.

Tehát az optimalizálás akkor lesz igazán a javunkra, ha gyakorlatilag az összes oldal használni fogja, és nem fog önmagában előnyt jelenteni a keresések során.

Egyébként pontosan ezért is érzem hasznosnak a metakereső (több kereső egyidejű keresése) koncepciót erről az oldalról nézve, mert egy oldallal sokkal nehezebb bespammelni az összes keresőt, mint csak egyet, ugyanis a keresők egymástól jelentősen különböző eredményeket adnak vissza, az eltérő fontosság meghatározási stratégia miatt.  Ezért, ha egy oldal több keresőben is szerepel például az első oldalon, bátrabban mondhatjuk, itt valóban jó találatról van szó. 

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

1 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr1183165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.10.03. 08:56:20

Bano ezt már felvetette, és jól le lett hurrogva az amatőrök által, lásd seo.blog.hu/2007/09/17/isten_barma_bognarstudio