HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás megoldásokat.

Vállalati keresőnk segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldhatjuk problémáidat, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adatbányászat (9) adatelemzés (6) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (18) AI (14) alternatív (6) alternatív keresőfelület (24) beszédtechnológia (13) big data (51) bing (14) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (8) deep learning (15) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) Facebook (9) facebook (8) gépi tanulás (15) Google (24) google (57) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) internetes keresés (26) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (62) kereséselmélet (8) keresés jövője (55) keresés problémái (38) keresők összehasonlítása (9) keresőoptimalizálás (6) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (24) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (6) különleges keresők (7) kutatás (7) lda (10) LDA (10) live (13) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (14) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (6) nyelvészet (30) nyelvtechnológia (73) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (53) Precognox Labs (14) Python (13) R (19) spam (6) statisztika (11) számítógépes nyelvészet (8) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (35) szövegbányászat (18) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (55) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (26) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

A Live.com kereső újdonságai

2007.09.27. 16:17 Szerző: Kereso75 Címkék: live

A Microsoft Searchification eseményén tegnap bemutatták a Live kereső részben már publikus, részben a közel jövőben várható újdonságait. A Live Magyarországon nem túl elterjedt, de a háttérből adódóan mindenképpen érdemes odafigyelni rá.

Érdekes módon Amerikában, bár a keresők több mint egyharmada használja a Live keresőt, a végrehajtott keresések számában már csak 10 százalék körüli a részesedésük. Ebből követekeztettek arra - mekkora felfedezés - , hogy a felhasználók nem elégedettek az eredményekkel. Az egyharmadnyi részesedés persze nyilván köszönhető a Windowshoz, Hotmailhez kapcsolódó kereséseknek is...

A főbb újdonságok:

  • jobb relevancia: sok példát mutattak rá, mindenesetre, mint aki magam is keresőt fejlesztek, tudom, hogy mindenkinek megvannak a jól bejáratott példái. Szóval ezt hagyjuk a felhasználókra, hogy tényleg így érzik-e majd.
  • több vertikális jellegű alkalmazásnál jelentős fejlesztéseket csináltak: vásárlás, egészség témájú keresés. Tettem egy próbát amerikai és itthoni gépről is kipróbálva a keresőt és sajnos egyelőre ebből mi kimaradunk (illusztráció a cikk végén), de nekik biztosan nagyon jó lesz. :o)
  • szintén előre lépett a helyi keresés (szintén nem látunk belőle mi semmit), és a celeb jellegű keresések vonalán
  • az átnézett oldalak (indexelt) száma 5 milliárdról 20 milliárdra nőtt. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy ritkábban előforduló szavak, szókapcsolatok esetén javult az esélyünk a találatra.

Mindhárom forrás ahonnan olvastam elég pozitívan nyilatkozik, de hát ebből még lekell vonni a svédasztal faktort (biztos jóltartották őket), szóval majd meglátjuk. Mindenesetre próbáljátok ki a Live-ot ti is.

Végül az ígért kép egy amerikai ip-ről futtatva a keresőt: (a magyarországit nem vágtam be, mert ezt egyszerűen mindenki kitudja próbálni) live kereső amerikában 

Ha további részletekre vagy kiváncsi a SearchEngineWatch és a Search Engine Land cikkeit ajánlom.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr4178780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.