HTML

Precognox

precognox_logo_190.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás megoldásokat.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldhatjuk problémáidat, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Facebook oldaldoboz

Meetup ajánló

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Az opendata.hu oldalt a Magyar OpenData Alapítvány/Egyesület hivatalos megalakulásáig - lelkes önkéntesek segítségével a
K-Monitor Közhasznú Egyesület (K-Monitor) működteti, az üzemeltetést a Precognox végzi.

Főbb témák

adatok (12) adatújságírás (16) adatvizualizáció (16) AI (7) alternatív (6) alternatív keresőfelület (24) beszédtechnológia (13) big data (45) bing (14) CEU (6) clustering (6) conTEXT (7) dashboard (6) data science (8) deep learning (14) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (30) Facebook (9) facebook (8) gépi tanulás (10) Google (23) google (57) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (9) hálózatelemzés (14) internetes keresés (26) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (57) kereséselmélet (7) keresés jövője (55) keresés problémái (38) keresők összehasonlítása (9) keresőoptimalizálás (6) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (35) könyvajánló (20) korpusznyelvészet (13) közösségi keresés (8) közösségi média (6) különleges keresők (7) kutatás (6) lda (10) LDA (9) live (13) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (39) mesterséges intelligencia (9) metafora (6) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (6) nyelvészet (27) nyelvtechnológia (70) open data (11) open knowledge (7) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (42) Precognox Labs (14) Python (13) R (19) spam (6) statisztika (11) számítógépes nyelvészet (6) szemantikus keresés (17) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (32) szövegbányászat (14) tartalomelemzés (53) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) twitter (15) Twitter (18) vertikális kereső (9) vizualizáció (11) yahoo (26) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

MSZNY - 2017, BEHARANGOZÓ

2017.01.25. 22:26 Szerző: nyirizsofi Címkék: konferencia dashboard NLP szentimentelemzés emócióelemzés MSZNY

 

Nagy örömmel és izgalommal tudatjuk, hogy a 2017. január 26-27-én, Szegeden megrendezésre kerülő XIII. Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferencián (MSZNY) három előadással is képviseljük magunkat.

 

Lehetőségünk nyílik bemutatni új eredményeinket a szentiment- és emócióelemzés terén, illetve poszterként reprezentálni egy szövegfeldolgozási projektünk audiovizualizációját interaktív dashboard segítségével. Folyamatos munkánk és kutatásaink során számtalan érdekes, és mindenekelőtt nyelvészeti szempontból fontos problémába ütközünk, amiket ezúttal szeretnénk megvitatni a konferencián résztvevő szakmai csoporttal és érdeklődökkel. Az MSZNY konferenciának idén is a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja (TIK) ad otthont (Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.), ahol január 27-én, a következő időpontokban, a következő prezentációkkal találkozhattok velünk:

 

11:20 - Drávucz Fanni, Szabó Martina Katalin, Vincze Veronika: Szentiment- és emóciószótárak eredményességének mérése emóció- és szentimentkorpuszon

12:00 - Szabó Martina Katalin, Nyíri Zsófi, Morvay Gergely, Lázár Bernadett: A szentimentérték módosulásának vizsgálata szemantikai-pragmarikai szempontból annotált korpuszon

14:20 és 15:40 - Balogh Kitti, Fülöp Nóra, Szabó Martina Katalin: A 2016-os tanártüntetések szövegeinek feldolgozása és adatvizualizációja interaktív dashboard segítségével

Előadásaink egy-egy rövid ismertetőjével szeretnénk figyelmükbe ajánlani prezentációinkat:

 

Mivel az elmúlt időszakban nagyon szentimentálisak és emocionálisak voltunk, ezért két cikkünk is született a szentiment - és emócióelemzés témakörében. Egyrészről egy kézzel annotált korpuszon vizsgáltuk meg az emotív szemantikai tartalmú elemek egy speciális csoportját, a negatív emótív szemantikai tartalmú elemeket, másrészről pedig egy, szintén kézzel annotált, szentiment- és emóciókorpuszt elemeztünk, előbbit két különböző kategóriaszámú emóciószótárral, utóbbit pedig egy szentimentszótár segítségével. A szentimentérték módosulásával magyar nyelvű twitter-bejegyzések és az online elérhető annotáló program, a Brat segítségével kerültünk közelebbi kapcsolatba, míg a szentiment- és emócószótárak eredményességét a korpusz annotációja és a szótáras elemzés tapasztalatainak összevetése után tártuk fel. Bízunk benne, hogy bemutatott eredményeink, illetve a munka folyamatának és körülményeinek ismertetése, hozzásegíthet a vizsgált elemcsoport automatikus feldolgozásának fejlesztéséhez.

Természetesen mi sem maradhattunk ki a tavalyi tanártüntetésekből, és, habár csak vizuálisan, de az események mélyére ástuk magunkat! A 2016. Februári és márciusi történésekkel kapcsolatos posztokból és kommentekből létrehozott korpuszon végrehajtottunk egy automatikus emóció- és szentimentelemzést, majd pedig topik modellezéssel témákat nyertünk ki belőle. Az így kapott szemantikai adatokat vizualizáltuk egy interaktív dashboard segítségével, amit az MSZNY konferencián is bemutatunk!

kep1_6.png

kep2.png

 

Minden érdeklődöt szeretettel várunk, és köszönjük ha visszajelzésével segíti munkánkat. Találkozzunk január 26-27-én, Szegeden, az XIII. MSZNY konferencián!

http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2017

A Kereső Világ a precognox_logo_190.jpg Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

http://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr9912156211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.