HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás megoldásokat.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldhatjuk problémáidat, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Facebook oldaldoboz

Meetup ajánló

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Az opendata.hu oldalt a Magyar OpenData Alapítvány/Egyesület hivatalos megalakulásáig - lelkes önkéntesek segítségével a
K-Monitor Közhasznú Egyesület (K-Monitor) működteti, az üzemeltetést a Precognox végzi.

Főbb témák

adatbányászat (6) adatok (12) adatújságírás (16) adatvizualizáció (17) AI (14) alternatív (6) alternatív keresőfelület (24) beszédtechnológia (13) big data (48) bing (14) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (8) deep learning (14) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (15) google (57) Google (23) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) internetes keresés (26) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (57) kereséselmélet (7) keresés jövője (55) keresés problémái (38) keresők összehasonlítása (9) keresőoptimalizálás (6) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (45) könyvajánló (24) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (6) különleges keresők (7) kutatás (6) lda (10) LDA (10) live (13) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (11) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (6) nyelvészet (28) nyelvtechnológia (73) open data (11) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (46) Precognox Labs (14) Python (13) R (19) spam (6) statisztika (11) számítógépes nyelvészet (8) szemantikus keresés (18) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (34) szövegbányászat (15) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (54) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (19) topik modellek (6) twitter (15) Twitter (18) vertikális kereső (9) vizualizáció (12) yahoo (26) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Vendégposzt: Slamby, világklasszis értelmező technológia

2014.09.18. 13:22 Szerző: zoltanvarju Címkék: vendégposzt nyelvtechnológia big data Slamby

Tóth László írása

A világon naponta, átlagosan 2,5 milliárd gigabájtnyi adat termelődik, aminek 75%-a strukturálatlan írott szöveg vagy hang és videofelvétel. A Slamby küldetése az, hogy ezt a strukturálatlan írott adatmennyiséget értelmezze, és a cégek számára felhasználható formájúvá tegye.

slamby.logo.png

A Slamby text adatok értelmezését teszi lehetővé, és az értelmezés eredményétől függően képes feladatok végrehajtására. Mindezt automatikusan, öntanuló technológiával és nyelvfüggetlenül. Mit is jelent ez?

Képzeljünk el egy olyan call centert, ügyfélközpontot, ahová az egy központi címre naponta beérkező több tízezer email-t képesek vagyunk 1 századmásodperc alatt automatikusan elolvasni, értelmezni és azt a megfelelő ügyfélszolgálatos kollégának továbbítani, vagy akár automatikusan megválaszolni. Így az ügyfélszolgálat reakcióideje 1 napról akár pár percre vagy órára csökkenhet. Egy ideges és mérges ügyfél kezelésénél ez nem egy elhanyagolható előny.

Sőt, menjünk tovább, és képzeljük el, hogy van egy olyan speach recorder, ami a telefonbeszélgetéseket írott szöveggé alakítja. Senki nem képes a telefonbeszélgetéseket elemezni, de ha le van írva, akkor a Slamby igen. Képes arra, hogy megmondja melyik kolléga kezelte hatékonyan vagy kevésbé hatékonyan az ügyfelet, ki az, akinek sikerült a problémáját hibátlanul megoldani, ki az akinek nem, vagy épp ki beszélt nem elfogadható hangnemben (értsd anyázott) az ügyféllel. De a telefonbeszélgetések és beérkező email-ek elemzése alapján az is megmondható, hogy a felhasználóknak valós időben milyen problémáik vannak, amiket a cégnek sürgősen meg kell oldania. Ez jelenleg csak akkor lenne lehetséges, ha egy ember naponta minden beérkező email-t és telefonbeszélgetést elolvasna, értelmezne, kivonatolva, összesítene, jah, és nem felejtené el mit olvasott 3425 dokumentummal azelőtt aznap...

De ez csak egy példa volt. A text adatok (text big data?) feldolgozásában, értelmezésében, és a vállalatok szolgálatába állításában hihetetlenül nagy lehetőségek rejlenek.

A Slamby technológiájával eddig az alábbi problémákra sikerült megoldást szállítanunk, az utóbbi fél évben:
● Egy nagyvállalat üzleti titkainak, adatainak szivárogtatását gátló szoftvert szállítottunk, mely arra is képes, hogy a kikerült adatok alapján megtalálja ki lehetett a szivárogtató
● Egy egyetemi könyvtár számára a beérkező írott dokumentumok szortírozására, dolgozatok automatikus címkézésére adunk megoldást, illetve egy plágium detektáló szoftvert is készítünk a technológiával.

A Slamby célja, hogy egyre több nagyvállalat text data-val kapcsolatos problémáját oldja meg, és tegye hatékonyabbá, eredményesebbé a működésüket.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

http://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr296708741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.