HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) facebook (8) Facebook (9) gépi tanulás (18) google (59) Google (33) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) LDA (10) lda (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) Twitter (18) twitter (15) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Évértékelő

2013.12.13. 08:00 Szerző: Zoltán Varjú Címkék: évértékelő Precognox Kereső Világ

Lassan vége az évnek, egy kicsit belassul a Kereső Világ és az ünnepek előtt barátainknak adjuk át a klaviatúrát, majd pedig egy kis szünetre megyünk. Ilyenkor az ember szeret visszatekinteni az eltelt évre s magát vállon veregetni a kisebb-nagyobb sikerekért, mosolyogni a bakikon és elmélázni azon, mi vár rá jövőre. Külön plusz, hogy ezzel egy esedékes posztot is meg lehet spórolni :D 

precognox_logo_OK.jpg

Nevet váltottunk - Apróságnak tűnik, hogy elhagytuk a Weblib nevet, de mint Precognox szeretnénk jelezni, hogy a keresés mellett egyre hangsúlyosabb a szövegfeldolgozás és a nyelvtechnológia a cég életében.

Megjelentünk az USA piacán - Mint Weblib eddig is jelen voltunk az IT legjelentősebb piacán, de immár önállóan, mint Precognox is ott vagyunk.

Büszkék vagyunk ügyfeleink sikereire - A Kilgray MemoQ fordításmemóriája a világ egyik legfejlettebb fordítástámogató eszköze. Cégünk fejleszti a Language Terminal oldalt, ami a szoftvert használó fordítók számára nyújt szolgáltatásokat.

Elindult gyakornoki programunk - a nyáron több fiatal is csatlakozott csapatunkhoz és ketten velünk is maradtak. Olyan izgalmas projekten dolgoztak a srácok mint a beszédfelismerős cégkereső vagy a Pollyanna jelenség a magyar weben. A többi projektről is beszámoltunk blogunkon.

cropped-inklinkwp.jpg

inkLink 2013 - adatújságírás-nap - A Nyelv és Tudománnyal közösen szerveztük meg az első adatújságírás-napot, amin hazai és nemzetközi szakértőktől tudhatott meg a hallgatóság többet az adatújságírásról. A helyszínen többen is a nyílt adatok szerelmesei lettünk.

Goldenblog - 2011-ben és 2012-ben harmadik lett a Kereső Világ a Goldenblogon IT kategóriában. 2013-ban a versenyben megszűnt az IT kategória, ezért a biznisz blogok között indultunk és hetedik helyezést értünk el.

OpenDataLogo.jpg

Elindult az opendata.hu - Az inkLink remek alkalom volt világmegváltásról beszélni és tervezgetni, de idővel a sok beszélgetést a tettek követték és elindítottuk az opendata.hu oldalt. Köszönjük Samu Imre és a K-Monitor segítségét ebben!

logo9_final.jpg

NLP meetup - Idén a tavaszi szezonban hét meetupot tartottunk, sajnos ősszel a helyszínnel kapcsolatos problémák miatt nem tudtunk találkozót tartani, de jövőre kipihenten és újult erővel folytatjuk.

Konferenciák - Részt vettünk több konferencián is. A teljesség igénye nélkül: smartmobil, Big Data Meetup,  BarCampaz EU ePSI platformjának budapesti rendezvénye, Open Source Intelligence Konferencia, Budapest BI Forum, PhiLang 2013, CILC 2013, Telenor Okostelefon Akadémia, conTEXT - szöveganalitika magyarul, BURN Meetup

Írtak rólunk, írtunk náluk - A Nyelv és Tudománnyal régi barátság köt minket össze, rendszeresen jelennek meg írásaink náluk is és ad hoc elemzést is végeztünk már velük a helyesírás népszerűsége kapcsán. Egyes posztjainkat a HVG Tech rovata is említésre méltatta, keresés és big data ügyben pedig nem először hivatkoztak ránk.

Most egy kicsit pihen a blog, de jövőre folytatunk mindent és igyekszünk fejlődni is az off- és online tevékenységünkben. A következő napokban barátaink írásait fogjuk közölni, akiknek ezúton is köszönjük, hogy elfogadták felkérésünket. Legközelebb januárban jelentkezünk friss, saját tartalommal!

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr185675063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása