HTML

Precognox

 precognox-logo-cmyk-620.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati, big data és gépi tanulás alapú megoldásokat.

Az alábbi keresődoboz segítségével a Precognox által kezelt blogok tartalmában tudsz keresni. A kifejezés megadása után a Keresés gombra kattintva megjelenik vállalati keresőmegoldásunk, ahol további összetett keresések indíthatóak. A találatokra kattintva pedig elérhetőek az eredeti blogbejegyzések.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldással tudunk szolgálni szöveganalitikai problémádra, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Precognox Blogkereső

Document

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Facebook oldaldoboz

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

Star Wars text mining

visualizing_star_wars_movie_scripts_precognox.jpgA long time ago, in a galaxy far, far away data analysts were talking about the upcoming new Star Wars movie. One of them has never seen any eposide of the two trilogies before, so they decided to make the movie more accessible to this poor fellow. See more...

Főbb témák

adat (8) adatbányászat (11) adatelemzés (9) adatok (13) adatújságírás (16) adatvizualizáció (19) AI (19) alternatív (6) alternatív keresőfelület (28) analitika (6) beszédtechnológia (13) big data (55) bing (14) blogkereső (6) CEU (6) clustering (6) conTEXT (8) dashboard (6) data science (9) deep learning (18) egészség (7) egészség kereső (7) előadás (7) emócióelemzés (35) Facebook (9) facebook (8) gépi tanulás (18) Google (33) google (59) gyűlöletbeszéd (7) hackathon (10) hálózatelemzés (14) intelligens keresés (6) internetes keresés (35) internet hungary (6) képfeldolgozás (8) képkereső (8) keresés (87) kereséselmélet (8) keresési felület (6) keresés jövője (57) keresés problémái (41) keresők összehasonlítása (9) keresőmotor (16) keresőoptimalizálás (8) kereső szándéka (11) kereső tanfolyam (9) kereső teszt (15) kognitív nyelvészet (12) konferencia (46) könyvajánló (25) korpusznyelvészet (14) közösségi keresés (8) közösségi média (8) különleges keresők (7) kutatás (9) LDA (10) lda (10) live (13) machine learning (9) magyar kereső (9) marketing (8) meetup (41) mesterséges intelligencia (19) metafora (7) mobil (37) mobil keresés (17) Neticle (9) NLP (8) NLP meetup (17) Nuance (9) nyelv (7) nyelvészet (32) nyelvtechnológia (76) open data (12) open knowledge (7) orosz (6) Pennebaker (6) politikai blogok (22) Precognox (65) Precognox Labs (14) Python (14) R (19) spam (6) statisztika (12) számítógépes nyelvészet (9) szemantikus keresés (19) szemantikus kereső (9) szentimentelemzés (37) szöveganalitika (7) szövegbányászat (22) társadalomtudomány (7) tartalomelemzés (56) tartalomjegyzék (6) tematikus kereső (20) topik modellek (6) Twitter (18) twitter (15) vállalati kereső (7) vertikális kereső (9) vizualizáció (13) yahoo (27) Címkefelhő

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

A Facebook tudja kivel kavarsz - akkor is ha nem jelölöd a profilodon

2013.11.05. 08:00 Szerző: Zoltán Varjú Címkék: hálózatelemzés Facebook

Granovetter óta tudjuk, hogy az ún. gyenge kapcsolatoknak nagyon fontos szerepe van a társadalmi hálózatokban. Lars Backstorm a Facebook kutatója és Jon Kleinberg a Cornellről Romantic Partnerships and the Dispersion of Social Ties: A Network Analysis of Relationship Status on Facebook című tanulmányukban rámutattak arra, hogy a gyenge kötések szerelmi életünkről is árulkodnak.

2013-11-04 08.28.01.png

Granovetter ún. gyenge kapcsolatok (weak ties) elmélete (amit The Strength of Weak Ties tanulmányában fektetett le) szerint egy embernek általában sok kapcsolata van, ezek között egyesek erősebbek (pl. család, barátok, szomszédok stb.) mások gyengébbek. Kitől szoktunk új információkat hallani; azoktól akikkel szoros kapcsolatot ápolunk vagy azoktól akikkel gyenge kapcsolatban állunk? Egy találkozás egy rég nem látott volt osztálytárssal vagy szomszéddal gyakran beindítja a pletykát és hirtelen sok mindent megtudunk hajdani barátokról, ismerősökről. Ahogy a fenti ábra is szemlélteti az ún. gyenge kapcsolatok hídként kötik össze az egyes csoportokat és biztosítják az információ áramlását. A tanulmányhoz a Facebook felhasználói bázisából vett mintát használtak. Mivel a legtöbben jelölik kapcsolati státuszukat, a kapcsolati hálón végzett vizsgálatok hatékonysága remekül tesztelhető. 

2013-11-04 08.28.22.png

A hálózatelemzéshez két metrikát alkottak meg a kutatók. A beágyazottság (embeddedness) a kölcsönös ismerősök számát jelenti egy adott végpontban. A szétszórtsággal ([recursive] dispersion) jellemezhető, hogy két egymással kapcsolatban álló személy kapcsolati hálója mennyire nem kötődik össze. A két metrikát összevetették más, a gépi tanulásban előrejelzésre használt tulajdonságokkal is. A beágyazottság és a szétszórtság mint látható legalább olyan jól jelzi előre a kapcsolati státuszt, mint a fotók és a profil áttanulmányozása!

2013-11-04 08.29.30.png

A szétszórtság ismét arra világít rá, hogy milyen fontosak az emberi kapcsolatok. Egy pár két tagja nem csak egymással létesít kapcsolatot, hanem - ha csak gyengén is - egymás számára ismeretlen csoportokat is összeköt és ezen gyenge kapcsolatok mentén sok információ áramlik át. Az már egy másik kérdés, hogy a Facebook csak a tudományt szolgálja-e a tanulmánnyal és tiszteletben tartja azon felhasználók döntését, akik nem jelenítik meg kapcsolati státuszukat de van párjuk, vagy a marketingesek megpróbálnak élni valahogy az ölükbe hullott adatokkal.

A Kereső Világ a Precognox Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

47 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

https://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr765613741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.05. 16:36:41

Ki emlékszik még olyan Facebook előtti előzményekre, mint Karinthy "hat lépés távolság" elmélete és az ennek kísérleti ellenőrzésére indított WiW?

determ 2013.11.05. 16:40:54

A fakkbuk egy jó csetprogram. Másra nem való és mást nem is osztunk ott meg :)

2013.11.05. 21:08:09

@zoltanvarju: A Facebooknak fogalma sincs, hogy kivel kavarok. Te tényleg valódi adatokkal vagy fent a Facebookon?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2013.11.05. 21:30:41

Ha valaki a Facebook-adatok alapján megmondj, hogy én kivel kavarok, egymillió forintot adok neki kp.
Akár közjegyző előtt is vállalom ezt.

De ha nem találja el, ő fizet nekem százezret.

2013.11.05. 22:14:25

:D Persze egy bizonyos szűk, felszínes szinten tudhatja, hogy milliók mit kavarnak. Kérdés, vajon az számít valamit? Fecseg a felszín....

Démonmac1 2013.11.05. 23:50:04

és, ha tudja akkor mi van?:)
Az egy szórakozás, felvállalom, hogy ami oda bemegy, azt más is látja, az nsa mindenképp, de nem izgat:)

vitalis06 2013.11.06. 02:29:38

Mivel még a barátaim között sincs fent akivel sok éve együtt élek, ezért nem valószínű, hogy megmondaná....meg ugye - mint sokaknak - van egy "második" accountom is, néha nem árt...ott még a nemem se igaz....sőt az IP sem amiről belépek...

belgabela 2013.11.06. 04:24:42

De, ha nem vagyok rajta, akkor azt se tudja. És ki akar rajta lenni? Én biztos nem.

Void Bunkoid 2013.11.06. 07:07:32

Amúgy sosem értettem, hogy mi értelme van - nem olyan felületeken, mint mondjuk ez a fórum, ami igazából arra szolgál, hogy bármilyen néven beleböffents, hanem tényleg valós kapcsolatokat összerendezni akaró hálózatokra hamis névvel, meg alteregókkal regisztrálni, meg annyira félni.

Kitől féltek? Rossz gengszterbácsiktól? Követelőző hitelezőtől? Netán rendőrségtől?

Ha nincs okotok félni, akkor semmi értelme nem valós adatokat megadni. Ha van, mert összetűzésbe keveredtetek a maffiával/adóhatósággal/törvénnyel, akkor meg nem vagytok jó emberek, ebben az esetben az lenne a legjobb, ha a valós identitásotokat szüntetnétek meg, lehetőleg önként.

belgabela 2013.11.06. 07:38:48

@Void Bunkoid: Adatokat megadni nincs értelme. És nem mert félsz, hanem mert minek? Miért jó, ha mindenki utánanézhet, ki is vagy, mit is csinálsz, mi is a hobbid, kit kúrogatsz, hol dolgozol, mikor basztál be legutóbb és akkor hogyan is néztél ki, hányas a lábad, kik a barátaid? Kinek van ehhez köze, rajtad kívül? Nekem fontos a magánszférám és eszemben sincs ország-világ előtt kiteregetni, hogy beteg elmék arra recskázzanak.

sdani 2013.11.06. 08:00:41

@belgabela: "Miért jó, ha mindenki utánanézhet, ki is vagy, mit is csinálsz"
Tapasztalatom szerint amikor az emberek amitt aggódnak, hogy ki néz utána az ő viselt dolgaiknak, valójában attól rettegnek, hogy a kutya se kíváncsi rájuk, és mindenki nagy ívben szarik rá, hogy mikor mit csinál, mit dolgozik, és úgy általában él-e vagy hal-e.

@Void Bunkoid: "Amúgy sosem értettem, hogy mi értelme van... "
Én azon vagyok ledöbbenve, amikor egy FBs poszt alá valaki odaírja, hogy "nem vagyok fenn, és eleve fasság!" Ennek mi az értelme? Én is írjam minden kutyás poszt alá, hogy nincs kutyám, és eleve a macskákat jobban bírom? Szánalmas...

belgabela 2013.11.06. 08:22:28

@sdani: Butaságot beszélsz. Nagyon nehezen tudom elképelni, hogy több haverod, barátod lenne mint nekem. Hogy nem vagyok nárcisztikus és nem vetkőzök pőrére a nagy nyilvánosság előtt, az messze nem jelent azt, hogy nehezen barátkozom. Kifejezetten extrovertált, mindenkivel, gyakorlatilag bárhol (de személyesen) könnyen összebarátkozó típus vagyok. Ráadásul van vagy öt olyan hobbim, amihez társaság kell és van is, elég régóta.

Ne pszichológuskodj, mert nincs hozzá érzéked!

Lángharcos 2013.11.06. 09:19:06

@Void Bunkoid: Példák, és nem mindegyik fog rád vonatkozni, de általánosságban törvénytisztelő, szabálykövető emberekre vonatkozik:

- Kiírod, hogy elmész két hétre külföldre nyaralni: ideális időszak a betörőknek.

- Kiírsz személyes adatokat, amikkel bizony betörhetnek bizonyos accountjaidra, amik azonosításképpen vagy jelszóújrageneráláshoz "biztonsági" kérdéseket tesznek fel.
Olyan buta biztonsági kérdéseket tesznek ugye fel, mint pl. első iskolád neve, anyád neve, kedvenc színed, kutyád neve, kedvenc íród, kedvenc izébizéd, hasonlók. Még a bankok is. Egyszer egy rég elveszett jelszavamat így szereztem vissza: a saját magam által a neten elszórt infóim alapján. Egyedül a regisztrációkor használt ip-m volt picit keményebb dió, de egy blogbejegyzésem alapján be tudtam lőni a regisztráció közel pontos idejét, az idő alapján meg egy régi csetlogból ez is meglett.

- Tegyük fel: Idős vagy már, valaki megkeres, hogy ő ismer téged X helyről, ami sok hónappal vagy évvel ezelőtt volt, de te pontosan dokumentáltad az FB-n, így mindent tud, még azt is, hogy milyen helyes kék blúzt viseltél.. Jöhet ő azzal, hogy Y iskolából ismer. Amikor már nem emlékszel mindenre, könnyen átverhető leszel. "Én vagyok az X unokahúga" - X-ről meg te magad írtál le mindent, úgyhogy tud bensőséges részleteket hazudni.. És ezután elad neked Zepter lámpát, félmilliós porszívót, nagy összegű kölcsönt kér, mert hát ugye segítesz neki, a rokon rokonának?

Volt egy nagyon aranyos demonstráció, valahol fent van róla a videó (jelen helyemről nem tudok rákeresni sajnos, de később előkotrom, ha fontos) egy "látnokról". Leültette az alanyait, nevüket és születési dátumukat kérte a jóslathoz. Ezután elkezdett mindenféle privát dolgot mondani nekik, hogy "látom, nagy adósságaid vannak" vagy "ne legyél gonosz a Józsival".
Utána megmutatta az eszközeit: kiderült, hogy a háttérben a látnok asszisztensei név-kor alapján kikeresték az alanyokat FB-n, aztán egyszerűen mazsoláztak a posztjaikon, és headseten keresztül leadták az infót a látnoknak.

Sok ember posztol önmagáról terhelő dolgot (szabálytalanságokról, kilengésekről), mert nem vagyunk szentek sem. Meg ami neked elfogadható és értékes, másnak lehet taszító. Bulizás, dohányzás, ivás, lóversenyre járás, foci, extrém sport..

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.11.06. 09:20:33

Ez a látnok nálam nem sokra menne :D

ArnoldBácsi 2013.11.06. 09:31:58

nem veszitek észre, hogy ez (is) csak egy szenzációhajhász címmel ellátott cikk?

Peetee 2013.11.06. 09:48:31

@Mityu "aljanép" MG:

A kutyák nem tudnak fészbúkozni, ez így nem fair ajánlat ;)

Démonmac1 2013.11.06. 09:51:21

@ArnoldBácsi: De nem kért Faceos lájkot :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.11.06. 10:36:35

@Lángharcos: és mindez kb 1 gombnyomással kivédhető: nem raksz ki semmit publikusba a neveden és a profilképeden kívül (lehetőleg a családot is rá kell bírni erre). A jelszóemlékzetető kérdésekre én egyébként fejemet végiggörgetem a billentyűzeten, nem szeded ki sehonnan azt :)

Persze be lehet mászni social engineeringgel valakinek az ismerősei közé, de ilyen erővel már FB nélkül is megoldható mindez. A hiszékeny időseket az FB előtt is jól átbaszta minden sarkon aki csak akarta. Kár parázni az egészen, de tényleg. Aki egy kicsit is ésszel él, az nem vállal különösebb extra kockázatot FB jelenléttel.

Lencsés István 2013.11.06. 10:49:11

A Facebook nem tudja kivel kavar valaki , ha nincs beállítva .

Shadow82 2013.11.06. 11:05:07

Vajon hogyan tudnám én a saját adataimra elvégezni a számítást?

Lángharcos 2013.11.06. 11:12:14

@Zka: A tendencia azt mutatja, hogy az emberek nem elővigyázatosak, és odafigyelés nélkül nyomnak mindent publikusba. Innentől rugdalhatod őket, ahogy akarod.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.11.06. 11:44:33

@Lángharcos: aki nem elővigyázatos azt meg nem az FB veszélyezteti, hanem a saját hülyesége. Azt nem lehet elkerülni egy profil törléssel :)

Lángharcos 2013.11.06. 12:20:49

@Zka: Furcsa módon a fake accountok az ilyen emberek biztonságát növelik, hiszen ha az ott talált adat bizonyos százalékban nem pontos és nem hiteles, akkor már nem éri meg pl. betörőként ugrani minden "megyünk nyaralni" kijelentésre, mert lehet az illető állításával ellentétben nem a rózsadombon lakik, hanem a nyóckerben, és nem a Hawaiira megy, hanem csak a járda szigetekre..

Void Bunkoid 2013.11.06. 12:41:58

@Lángharcos: ez így igaz. De én nem azt mondtam, hogy valós adatok címén adjunk meg MINDENT magunkról a lábszagerősségünkig bezárólag, viszont azzal, hogy mindenféle álneveken meg hülye neveken (lásd "Pe Ti", "Koszos Vécé" és társai) regisztrálva esetleges valódi ismerősi és valóban jószándékú megkeresésektől is f*szán elkapáljuk magunkat.

Ámbár kontra, ad1: pont a minap volt fent valami cikk, hogy emberek keresésre lehet ám használni az adott állami adatbázisokat is, igaz azért fizetni kell :), ad2: a faszbuk standard keresője annyira borzasztó, hogy nemigaz, igazából csak név alapján kereshetsz, és teszem azt "Kovács Pál"-ból ki fog dobálni kétezret, ebből körülbelül 100-nak lesz publikus és olyan fotója fent, hogy be lehet azonosítani (nem szuperhős/rajzfilmfigura/baba/háziállat/sportkocsi), és ha ebben a százban nincs benne az illető, akkor tulajdonképpen hagyhatod a francba az egészet (a nem beazonosíthatóknál max a közös ismerősi körrel lehetne még totózni, de minél gyakoribb a keresett személyed neve, annál kevesebb esélyed van, hogy PONT véletlenül épp őt találtad meg).

délioldal 2013.11.06. 12:49:13

@Lencsés István: Na te aztán tényleg sokat tudsz a a facebook beállításairól susogós mackós, ferdefogú alulképzett barátom... Inkább meg sem szólalnál. Úgy örökre...

Prostatikus Vogon Jeltz 2013.11.06. 12:58:34

Engem pl nagyon érdekelne, hogy ki az, aki a mérések alapján velem kavar; így a többiekre nem áldoznék felesleges energiákat :-)

iqfighter 2013.11.06. 14:30:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ja bedolt, mert mar nem is 6, hanem 4: Backstrom et al."Four Degrees of Separation" (arxiv[1111.4570])

nemjogasz 2013.11.06. 16:14:10

Szeretem az ilyen okos embereket, akik szerint a faszbuk húdejó, meg ő nem ad meg személyes adatot, meg neki nincs rejtegetnivalója.
Semmit nem számít, hogy valakit bejelölsz-e vagy sem, valós adatokat adsz-e meg vagy sem. Csak abból, hogy a nagyon "anonim" profilodból kikre keresel rá, meg lehet mondani, hogy ki vagy. Négy-öt személyre rákeresel, már lehet nagyjából tudni, kit honnan ismersz. Mert ugye a faszbuk megjegyzi, kire keresel, a keresés eredményében kire kattintottál, mennyi ideig nézted az adatlapját. Nyilván ha csak 10 másodpercig, akkor az nem az volt, akire kerestél. Ha 3 percig, valszeg ismered.
Meg persze ez a nem valódi IPről lépek be dolog, mintha számítana. Ha a Javascript, flash, egyéb bővítmény engedélyezve van a böngésződben, akkor már eleve lefut egy kis szkript, ami a proxyt megkerülve, közvetlenül a te IP-dről tölt le mondjuk egy 1 pixeles képet.
Cookiekról nem is beszélve. Ugye azok a kis édes like gombok, amik minden oldalon ott vannnak, azokat a fészbuk szerveréről töltöd. És akkor a böngésződ szépen vissza is küldi a cookiet, amit akkor kaptál, amikor bejelentkeztél a faszbukba.
És ezek csak a legszakállasabbak.
Ha jót akarsz, felraksz egy szűrő http proxyt, és ott letiltasz minden facebook stringet tartalmazó domaint.

uarempty 2013.11.06. 22:01:56

@belgabela: nyilván ország világ, rád recskázna, te evolúció csúcsa te :D

belgabela 2013.11.07. 04:19:41

@uarempty: Te meg primitív parasztja, annyira jó képességű vagy, hogy egyből megérted mit mond a másik, akkor is, ha nem rágja a szádba, mint a kaját anyuka.

Lencsés István 2013.11.07. 11:12:47

@délioldal: Facebook nagy kezdőbetű . Én nem vagyok susogós mackós , sem alulképzett , sem a barátod .... Neten nem is lehet szólni , csak írni . :) ;) :D A ténnyel amit a mocskos pofádba toltam tudsz valamit kezdeni , vagy csak személyeskedsz ? ( Amit nem lehet név nélkül de ezt te nem tudod , mert hülye vagy . )

délioldal 2013.11.07. 11:35:48

@Lencsés István: Hogy te mekkora egy suttyó, buta, szellemi fogyatékos vagy hallod! Takarodj már és játszd az eszed a buta menyasszonyodnak, vagy a szellemi toprongy haverjaidnak. Azok lehet, hogy vevők rá. Te nagyon idióta!

Lencsés István 2013.11.07. 12:03:20

@délioldal: A rólam , a Menyasszonyom és a Barátaimról ( mert a haver és a Barát között van különbség , de te ezt nem tudod , mert hülye vagy .... :D :D :D + :D :) ;) ) kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság .

délioldal 2013.11.07. 12:30:50

@Lencsés István: Most nem arról van szó, hogy ki a hülye, mert azt már rég bebizonyítottad az egész ország előtt. Most arról van szó, hogy ideje lenne belátnod végre és befejezned a mások kioktatását, miközben fogalmad sincs arról amiket írkálsz.

nemjogasz 2013.11.07. 12:52:05

Miaz emberek, itt a subba kihelyezett tagozat?

Lencsés István 2013.11.07. 13:36:36

@délioldal: A rólam kialakított véleményed továbbra sem érdekel , mert hazugság , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Amúgy kettőnk közül te vagy a hülyébb , azért nincs neved se . Nem oktatok ki senkit , alapdolgot várok el , van különbség . :) ;) Én tudom miről írok , a tényekről amik téged zavarnak és ezért próbálsz személyeskedni de annyira hülye vagy hogy nem tudod hogy azt név nélkül nem lehet te tömegszerencsétlenség . :D :D :D + :D

délioldal 2013.11.07. 13:46:02

@Lencsés István: Majd akkor várj el bármit is, ha magad is képes vagy rá. Mondtam már, nem szégyen a tanulás. Rád is férne.

Lencsés István 2013.11.07. 14:00:04

@délioldal: Én képes vagyok rá , az hogy te ezt nem veszed észre mert rosszul tudod az nem az én bajom .... :) ;) :D Én folyamatosan tanulok , ugyanis az élet egy folyamatos tanulás . Rád meg sok minden más férne a tanulás mellett ....

délioldal 2013.11.07. 15:30:18

@Lencsés István: Akkor ezek szerint te vagy az egyetlen az országban, aki helyesen tud írni és amikor kijavítasz valakit, mindig neked van igazad? Jó lenne már befejezni és tényleg eltakarodni egy könyvtárba, hogy először az életben könyv is legyen a kezedben te féleszű. Legalább rájönnél, hogy az "alapdolgaid" amiket elvársz, csak a mogyorónyi agyadban léteznek. Amikor már rajtad röhög az egész magyar blogszféra, talán el kellene gondolkodni, hogy benned van a hiba, nem?
süti beállítások módosítása