Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Precognox

precognox_logo_190.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati és big data megoldásokat.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldhatjuk problémáidat, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Meetup ajánló

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Az opendata.hu oldalt a Magyar OpenData Alapítvány/Egyesület hivatalos megalakulásáig - lelkes önkéntesek segítségével a
K-Monitor Közhasznú Egyesület (K-Monitor) működteti, az üzemeltetést a Precognox végzi.

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Neticle - bemutatkozás

2012.06.26. 12:00 Szerző: tundem Címkék: vendégposzt döntéstámogatás neticle sentiment analysis vállalati döntéshozatal véleményelemzés

Szekeres Péter vendégposztja


A Neticle (www.neticle.hu) egy olyan böngészőből elérhető szolgáltatás, mely közel valós időben elemzi a magyar webet.

Manapság rengetegen rengeteget írnak a weben. Értékelnek, támogatnak, beszámolnak, kritizálnak... Terméket, szolgáltatást, céget, piacot, eseményt.... Sok hasznos információ és tudás hever szerte a világhálón. A Neticle-lel az volt a célunk, hogy egy olyan webes szolgáltatást hozzunk létre, aminek segítségével a lehető legegyszerűbben felhasználhatjuk ezeket az információkat a vállalati döntéseinkhez!

Tegyük a webet a saját tanácsadónkká! Ez a Neticle Technologies célja. A magyar nyelvű világhálón és a közösségi oldalakon publikusan elérhető hatalmas mennyiségű szöveges adatok alapján segítjük megalapozottabb döntések meghozatalát. Hisszük, hogy a webes információkkal kiszélesíthető a vállalati tudás.

A szöveges tartalmakat (cikkekből, blogokból, kommentekből, fórumhozzászólásokból, Twitter és Facebook bejegyzésekből) automatikusan összegyűjti és feldolgozza rendszerünk egy a friss tartalmak és hozzászólások gyors megtalálására tervezett egyedi kereső megoldás segítségével.

A vizsgált céghez/termékhez/témához kapcsolódó szövegeket részletesen elemezzük egyedi szövegbányászati és sentiment analysis (véleményelemző) eszközökkel. Az automatikus polaritás meghatározó algoritmusunk a legpontosabb magyar nyelvre készített megoldás ismereteink szerint: 80,48%-os pontossággal képes meghatározni, hogy egy szöveg pozitív, semleges vagy negatív tartalmú.

Bár léteznek a webes tartalmak monitoringját megvalósító rendszerek, a Neticle jóval többet ad tartalmak puszta megtalálásánál: a szövegek automatikus összegzésével, kivonatolásával és vizualizálásával a tény alapú döntéshozatalt támogatja a rendszerünk vállalati funkciók igényeire szabva. Hiszen más a fontos és a hasznos információ a versenystratégia, a termékfejlesztés vagy éppen az értékesítés számára, ugyanakkor több funkció működése is hatékonyan támogatható a webes tudás felhasználásával.

És ez persze még csak a kezdet. A Neticle most indul el, de a csapatnak már most tucatnyi ötlete van arra, hogy hogyan tudjuk a nagy mennyiségű szövegeket még használhatóbb formába tömöríteni, hogyan tudjuk még kifinomultabban vizualizálni a szövegekben rejlő lényeget...

Nézzünk néhány konkrét kérdést, amire egyszerűen választ kaphatunk a Neticle segítségével:

1. Hogyan változott a cégem webes megítélése az elmúlt 30 napban?

neticle_woi.PNG

A Neticle egyik fő mutatója az úgynevezett véleményárfolyam. A véleményárfolyam (WOI, Web Opinion Index) egy univerzális mutató, mely összefoglalja a webes tartalmak véleményét egy dinamikusan változó mutatószámba. (Ez a mutató a tőzsdei részvényárfolyam analógiája, a weben publikálók véleményét, hangulatát tükrözi.) A pozitív és negatív webes tartalmak alapján számolt véleményárfolyam egyértelműen mutatja egy cég/termék/téma webes megítélését illetve annak változását. Az árfolyam összevethető múltbeli adatokkal és a versenytársak árfolyamaival, vizsgálhatóak a marketingkampányok hatásai például.

2. Mik voltak a leggyakoribb pozitív kifejezések a céggel kapcsolatban az elmúlt 90 napban?

neticle_phrase.PNG

 
3. Mi a termékeink és a versenytárs termékek aktuális véleményárfolyama? Melyek a legnépszerűbb termékek a webes írások alapján?

neticle_actual_woi.PNG

A demo rendszerünk elérhető a demo.neticle.hu címen. Itt meg lehet nézni alkalmazásaink és felületünk egy részét.

A fejlesztéseinket szeretnénk érdekes kutatásokra és vizsgálatokra is használni, így reményeink szerint ahogy bővül az adatbázisunk, úgy majd éves vagy hosszabb viszonylatban tudunk trendeket és webes véleményalakulást és hangulatingadozást vizsgálni különböző témákra, eseményekre.

Köszönjük a kereses.blog.hu-nak, hogy lehetőséget adtak a vendégposztra.

Szekeres Péter
Neticle Technologies
www.neticle.hu

A Kereső Világ a precognox_logo_190.jpg Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

Szólj hozzá! • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

http://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr904609419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.