HTML

Precognox

precognox_logo_190.jpg

A blog készítői a Precognox Kft. keretein belül fejlesztenek intelligens, nyelvészeti alapokra épülő keresési, szövegbányászati és big data megoldásokat.

Ha a blogon olvasható tartalmak kapcsán, vagy témáink alapján úgy gondolod megoldhatjuk problémáidat, lépj velünk kapcsolatba a keresovilag@precognox.com címen.

Facebook oldaldoboz

Meetup ajánló

Blog figyelése (RSS)

 Add hozzá az RSS olvasódhoz

Ha levélben szeretnél értesülni az új cikkekről:

opendata.hu

opendatahu45.jpg

Az opendata.hu egy ingyenes és nyilvános magyar adatkatalógus. Az oldalt önkéntesek és civil szervezetek hozták létre azzal a céllal, hogy megteremtsék az első magyar nyílt adatokat, adatbázisokat gyűjtő weblapot. Az oldalra szabadon feltölthetőek, rendszerezhetőek szerzői jogvédelem alatt nem álló, nyilvános, illetve közérdekű adatok.

Az opendata.hu oldalt a Magyar OpenData Alapítvány/Egyesület hivatalos megalakulásáig - lelkes önkéntesek segítségével a
K-Monitor Közhasznú Egyesület (K-Monitor) működteti, az üzemeltetést a Precognox végzi.

A blog tartalmai CC licenc alá tartoznak

Creative Commons License
Kereső Világ by Precognox Kft. is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at http://kereses.blog.hu/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://precognox.com/.

A Kereső Világ blogon közölt tartalmak a Precognox Kft. tulajdonát képezik. A tartalom újraközléséhez, amennyiben nem kereskedelmi céllal történik, külön engedély nem szükséges, ha linkeled az eredeti tartalmat és feltünteted a tulajdonos nevét is (valahogy így: Ez az írás a Precognox Kft. Kereső Világ blogján jelent meg). Minden más esetben fordulj hozzánk, a zoltan.varju(kukac)precognox.com címre írt levéllel.

Creative Commons License

Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd!

 

Hol történik ma az Internet és a mobil?

2012.04.10. 09:08 Szerző: kereso Címkék: mobil statisztika

Rendszeresen rácsodálkozom, amikor előadók Magyarországon gondolkodás nélkül az amerikai adatok, statisztikák és kutatások alapján vonnak le következtetéseket az Internet vagy a mobil világ alakulásáról.

Vegyük észre, az Internet és a mobil egyre kevésbé ott történik.

Megjegyzés: a magyar adatokat csak azért vettem bele, hogy lásd mennyire érdemes egy szolgáltatást a magyar piacra célozni.

A Kereső Világ a precognox_logo_190.jpg Precognox szakmai blogja A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások fejlesztője.

2 komment • Kövess Facebookon • Iratkozz fel értesítőre

A bejegyzés trackback címe:

http://kereses.blog.hu/api/trackback/id/tr494369120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Sarkvideken · http://sarkvideken.blog.hu/ 2012.04.11. 09:23:47

a diagramok mennyiségi mutatók, a trendek mindig a saját kultúrkörünkből származó csúcstechnológiát fejlesztő régióból jönnek. ilyen szempontból nem hangsúlyos a belterjes japán, vagy koreai hightech kultúra, vagy az indiai elmaradott tömegpiac.
gondolom én.

kereso · http://kereses.blog.hu 2012.04.11. 10:23:19

@Sarkvideken: Van ebben is valami természetesen, amit mondasz. De azért nézd meg pl ezt: www.alexa.com/topsites/countries/KR
Dél Korea 25 leglátogatottab sitejából 10 globális site.
Az "elmaradott" indiai piacon 13 a 25-ből.
Nálunk 8.

Sajnos már az sem igaz, hogy a csúcstechnológiát fejlesztő cégek a mind a mi kultúrkörünkből származnának. A mobil piac egyik legjelentősebb trendje tavaly nem önmagában az Android térnyerése volt, hanem azon belül az ún. noname gyártók óriási piaci részesedésbeli növekedése.